آنچه باید در مورد ویزای شینگن بدانیم

شما میتوانید با ویزای شینگن اروپا به تمامی کشورهای عضو پیمان اروپا سفر نمایید.
بسیاری از ایرانیان رویای سفر به اروپا را در سر دارند.
برای سفر به کشورهای اروپایی اخذ ویزا الزامی است.
برای گرفتن ویزای اتحادیه اروپا بهتر است از طریق محدوده شینگن اقدام کنید. در صورتی که ویزای شینگن داشته باشید بقیه کشورهای اتحادیه اروپا نظیر سوئیس به راحتی به شما ویزا خواهند داد.
اروپا از نظر ویزا گرفتن برای ایرانی ها به سه منطقه بریتانیا، منطقه شینگن(آلمان، اتریش، اسپانیا، ایسلند، ایتالیا، بلژیک، پرتغال، دانمارک، سوئد، فرانسه، فنلاند، لوکزامبورگ، نروژ، هلند ، یونان) و کشورهای اتحادیه و اروپا شرقی تقسیم می شود.
گرفتن ویزای بریتانیا با پاسپورت ایرانی نسبتا ساده است فقط کافی است بتوانید ثابت کنید قدرت پرداخت هزینه های سفر و قصد برگشت به ایران را دارید. در صورتی که دعوت نامه از کسی در انگلیس داشته باشید خود به خود فرد دعوت کننده تعهد برگشت شما به ایران را به عهده می گیرد .
 

شما میتوانید با ویزای شینگن اروپا به تمامی کشورهای عضو پیمان اروپا سفر نمایید

 

ویزای شینگن چیست ؟

ویزای شینگن سندی است که برای سفر به/دیدار از کشورهای منطقه شینگن از جانب مقامات مربوطه برای شخص متقاضی صادر می شود. در زیر یک نمونه از تصویر ویزای شینگن را می بینید.
 

ویزای شینگن شامل ۲۶ کشور است

 
منطقه ی شینگن شامل ۲۶ کشور است که با یکدیگر توافق کرده اند شهروندان شان آزادانه و مانند یک کشور واحد در سراسر آن مسافرت کنند. از میان ۲۶ کشور متعهد به توافق نامه یا پیمان شینگن، ۲۲ کشور عضو اتحادیه ی اروپا و ۴ کشور عضو انجمن تجارت آزاد اروپا (EFTA) هستند.
منطقه ی شینگن اکثریت کشورهای اروپایی را به جز بریتانیا و کشورهایی نظیر رومانی، بلغارستان، کرواسی، قبرس و ایرلند در بر می گیرد، که به زودی این کشورها نیز عضو شینگن خواهند شد. با این حال، کشورهایی نظیر نروژ، ایسلند، سوییس، و لیختن اشتاین عضو اتحادیه ی اروپا نیستند، ولی جزء کشورهای منطقه شینگن هستند و از مزیت مسافرت آزاد در این منطقه بهره مندند.
 

کشورهای عضو شینگن

در ادامه فهرست کشورهای عضو ویزای شینگن یا به عبارتی لیست کشورهای شینگن را ملاحظه می فرمایید. با کلیک بر روی نام برخی کشورهای زیر که ابر پیوند دارند می توانید وارد وب گاه سفارت آنها در ایران شوید و به اطلاعاتی بیش تر راجع به مدارک لازم برای اخذ ویزای شینگن ، شرایط اخذ ویزای شینگن ، فرم درخواست ویزای شینگن ، هزینه ویزای شینگن ، و سایر اطلاعات مرتبط برای هر یک از این کشورها دست یابید.

  • اتریش
  • بلژیک
  • جمهوری چک
  • دانمارک
  • استونی
  • فنلاند
  • فرانسه
  • آلمان
  • یونان
  • مجارستان
  • ایسلند
  • ایتالیا
  • لتونی
  • لیتوانی
  • لوکزامبورگ
  • مالت
  • هلند
  • نروژ
  • لهستان
  • پرتغال
  • اسلواکی
  • اسلوونی
  • اسپانیا
  • سوئد
  • سوییس
  • لیختن اشتاین

 

چه کسانی به ویزای شینگن نیاز دارند؟

شهروندان کشورهای غیر عضو شینگن برای ورود به قلمروی شینگن الزاما به ویزای شینگن نیاز دارند. هرچند، موارد استثنائی نیز برای این قانون وجود دارد:زیرا برخی از کشورهایی که عضو پیمان شینگن نیستند، هم چنان می توانند بدون ویزا به قلمروی شینگن وارد شوند.
 

مدارک لازم برای ویزای شینگن

به منظور سفر به یک یا چند کشور حوزه ی شینگن، طبق آن چه پیش تر گفته شد، باید با مراجعه به سفارت/کنسولگری های معین درخواست ویزای شینگن نمود. هرچند، مانند نحوه ی درخواست ویزا از هر کشور دیگر، داشتن برخی شرایط خاص برای پیگیری درخواست الزامی است. نسخه ی واحد از اسناد مورد نیاز به همراه برخی اطلاعات اضافه به شکل مبسوط در بخش مدارک لازم برای ویزای شینگن توضیح داده و فهرست شده اند. شما هم چنین در این پیوند و پیوندهای مربوط به سفارت خانه ها ی کشورهای عضو شینگن می توانید که در بالا آمد می توانید با شرایط اخذ ویزای شینگن آشنا شوید.
هم چنین فرم درخواست ویزای شینگن یک سند رایگان است که می توانید از داخل این پرانتز دانلود ( فرم درخواست ویزای شینگن ) کنید یا با مراجعه به ابر پیوندهای بالا مستقیما از وب گاه های سفارت خانه های کشورهای عضو شینگن دریافت کنید.

انواع ویزای شینگن

بر اساس ماهیت/اهداف سفر، انواع ویزای شینگن وجود دارد که از جانب سفارت/کنسولگری های معین صادر می شوند.
 
۱. ویزای عادی شینگن (USV)
ویزای عادی شینگن به مثابه ی روادید یکی از کشورهای عضو منطقه ی شینگن برای حمل ونقل یا اقامت در منطقه ی مورد نظر است که برای مدت زمانی خاص و حداکثر تا ۹۰ روز در هر دوره ی شش ماهه اعتبار دارد که از تاریخ ورود شخص به منطقه ی شینگن آغاز می شود. با توجه به اهداف سفر، ویزای عادی شینگن به سه دسته ی “ A ” ، “ B ” ، و “ C ” تقسیم می شود.
۲. ویزای معتبر در منطقه ی محدود (LTV)
این نوع از ویزا به شما اجازه می دهد فقط به کشور صادرکننده ی ویزای شینگن یا در برخی موارد، به کشورهای دیگری از منطقه ی شینگن سفر کنید که نام ها آنها به صورت خاص هنگام درخواست ویزا ذکر شده باشند. به غیر از کشورهایی که نام شان هنگام درخواست ویزا ذکر شده اند، این گونه ی خاص ویزا برای سفر به کشورهای دیگر عضو شینگن که نامی از آنها برده نشده اند، معتبر نیست.
۳. ویزای ملی
ویزای ملی دسته ی “D ” به افرادی اعطا می شود که برای تحصیل، کار یا اقامت دائم وارد یکی از کشورهای شینگن شوند. البته ویزای ملی به افرادی اعطا می شود که قصد دارند در دوره ی زمانی خاص یا با هدفی مشخص در یکی از کشورهای شینگن اقامت کنند که پس از پایان دوره ی مشخص باید به کشورشان بازگردند.
 

به منظور سفر به یک یا چند کشور حوزه ی شینگن اخذ ویزای شینگن ضروری است

 

هزینه ویزای شینگن

هنگام درخواست ویزا، هر یک از درخواست کنندگان ملزم به پرداخت هزینه ی غیرقابل استرداد برای ویزا هستند. هزینه ویزای شینگن بسته به نوع ویزا، سن درخواست کننده و برخی موارد دیگر متفاوت است.
 

بیمه مسافرتی ویزای شینگن

شهروندان کشورهایی که برای ورود به منطقه ی شینگن ملزم به دریافت ویزا هستند، چه به صورت فردی یا گروهی یا توریستی، و چه با هدف کسب و کار ملزم به خرید بیمه مسافرتی هستند که تمام روزهای اقامت شان را در منطقه ی شینگن پوشش دهد.
این بیمه باید در سراسر قلمروی کشورهای عضو شینگن معتبر باشد و تمام دوره ی زمانی را که شخص قصد اقامت یا عبور از این منطقه را دارد، پوشش دهد.